Közélet

Videón, ahogy Vinnicja lakói békésen sétálgatnak, majd becsapódnak az orosz rakéták

A biztonsági kamerák is rögzítették, hogyan menekülnek a civilek a térre becsapódó rakéták elől.

Huszonháromra emelkedett a vinnicjai csütörtöki rakétatámadás áldozatainak száma. Az Ukrajna középső részén található 370 ezres nagyváros eddig még viszonylag megúszta a háborút, de csütörtökön ide is elértek az oroszok rakétái, amelyeket a védelmi minisztérium jelentése szerint a Fekete-tengeren állomásozó tengeralattjárókról lőttek ki. 

Firefighters inspect a damaged building following a Russian airstrike in the city of Vinnytsia, west-central Ukraine on July 14, 2022. - At least 20 people were killed Thursday by Russian strikes on a city in central Ukraine, bombings described as "an openly terrorist act" by Ukrainian President Volodymyr Zelensky. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP)
Fotó: Szergej Supinszkij / AFP

Volodomir Zelenszkij már másnap terrorcselekménynek minősítette a támadást, amelyben a halálos áldozatok – köztük három gyermek – mellett még 71-en megsérültek, 18 embert pedig eltűntként tartanak számon. 

A Nexta hírügynökség most közzétett egy videót a Twitter-oldalán, amelyen az látható, hogy az emberek békésen sétálnak és bicikliznek Vinnicja egyik terén. Aztán néhány másodperccel később becsapódnak a rakéták, és mindenki menekül, vagy próbál fedezékbe húzódni. 

 

 

videó rakétatámadás Ukrajna áldozatok Vinnicja
Kapcsolódó cikkek