Anne Heche amerikai színésznő múlt heti autóbalesetében olyan súlyos agysérülést szenvedett, hogy csak addig tartják életben, amíg eldől, mi lesz ép szerveivel – írta meg a The Guardian.

A színésznő a baleset óta nem tért magához. A vizsgálatok drogot mutattak ki a vérében.

Az 53 éves hollywoodi sztár kómában van, állapota annyira kritikus, hogy minden bizonnyal nem fogja túlélni a balesetet.

Agysérülése mellett súlyosan megégett és a tüdeje is jelentősen károsodott. Orvosai szerint lényegében agyhalott. Csak azért tartják gépekkel életben, hogy – kívánságának megfelelően halála esetén – ép szerveivel másokon segítsenek – közölte családja és szóvivője. Az orvosok most azt vizsgálják, hogy belső szervei közül melyik maradt ép állapotban ahhoz, hogy donorként használhassák.

2021 Breeders' Cup VIP Event At Del Mar Racetrack
Fotó: Leon Bennett / GettyImages

Anne Heche múlt pénteken Los Angelesben szenvedett súlyos autóbalesetet, állapota azóta válságos. Autójával először egy garázsba rohant bele, majd később egy ház falának ütközött nagy sebességgel, majd autója ki is gyulladt. A ház lakója sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Korábban a Los Angeles-i rendőrség arról adott tájékoztatást, hogy nyomozást indítottak, mert a színésznő vérében drogot mutattak ki. A részletes toxikológiai jelentés várhatóan egy hét múlva készül el.

Anne Heche számos filmben szerepelt az 1990-es években, köztük a Hat nap, hét éjszaka vagy a Fedőneve: Donnie Brasco című alkotásban.