ismét a Twitteren tette közzé véleményét a világ alakulásáról, melyben arra figyelmeztet, hogy az alacsony születésszám miatt összeomló népesség sokkal nagyobb veszélyt jelent a civilizációra, mint a globális felmelegedés.

Tekintve, hogy legfontosabb vállalkozása, a Tesla a globális felmelegedés ellen kívánja felvenni a harcot, a kijelentés akár meglepő is lehet tőle, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy a milliárdos az alacsony születésszám ellen is igyekszik minden eszközzel fellépni. Egyik kollégája a Neuralinknél például ikreket szült tőle. 

Musknak így mindeddig 10 gyereke született 

– már amiről hivatalosan tudni lehet –, vagyis nem lehet azt mondani, hogy ne igyekezne mindent megtenni a népességcsökkenés ellen, igaz első gyermeke sajnos 10 hetes korában meghalt.

This handout photo obtained on July 2, 2022 from the Twitter account of  Tesla chief Elon Musk shows Pope Francis (2ndL) posing on July 1, 2022 during a private audience in The Vatican, with Elon Musk (L), and Musk's children Damian, Kai, Saxon and Griffin. (Photo by Handout / ELON MUSK'S TWITTER ACCOUNT / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ELON MUSK'S TWITTER ACCOUNT / HANDOUT" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Fotó: AFP

Ugyanakkor a saját bevallása szerint heti 80 órát dolgozó üzletembernek nem biztos, hogy a gyerekek nevelésére is jut elegendő ideje, legalábbis az, hogy közülük az egyik azért kérte neve (és neme) megváltoztatását, hogy véletlenül se kössék össze őt apjával, erre utalhat.

A bejegyzés közzététele után egyébként a Tesla-vezér a biztonság kedvéért hozzátette, hogy annak ellenére tartja a népesség összeomlását sokkal veszélyesebbnek a globális felmelegedésnél, hogy az utóbbit is jelentős problémának látja. A milliárdos véleményére valószínűleg az is hatással van, hogy 

régóta hangoztatott vágya a Mars betelepítése, és az emberiség jövőjét a Földön kívül további más bolygók benépesítésével képzeli el, 

amihez elengedhetetlennek tűnik a népesség további növekedése.

Az emberiség lélekszáma jelenleg még növekszik, ám tény, hogy a születésszám világszerte csökkenőben van, így egyes elképzelések szerint lehetséges, hogy a század közepén érjük el a népesedési csúcsot, amikor lehet, hogy kevesebb mint kilencmilliárd ember fog élni a Földön. 

A demográfiai problémát Musk nem először feszegeti.