Könnyített határellenőrzést vezettek be a várakozási idő csökkentése érdekében szombat délután, mivel a 13 órakor keletkezett informatikai hiba továbbra is fennáll – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a Police.hu oldalon.

Nem sokkal 15 óra előtt azt írták, a rendőrök mindent megtesznek annak érdekében, hogy az informatikai rendszerprobléma ellenére a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkenjen. Hozzátették, hogy a hiba kijavításán a szakemberek folyamatosan dolgoznak.

Korábban arról tájékoztattak, hogy informatikai rendszerprobléma okoz gondot 13 órától a közúti határátkelőhelyeken és a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, ezért hosszabb várakozásra kell számítaniuk az utazóknak.

A rendőrség a külföldre utazóknak azt ajánlja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével.