Közélet

Putyin is gyászolja barátja robbantásban meghalt lányát

Az orosz elnök részvétét fejezte ki jó barátjának, Alekszandr Duginnak a tragédia miatt.

A Kreml hivatalos oldalán tették közzé Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétnyilvánítását, amelyet jó barátjának, Alekszandr Duginnak és feleségének, Natalija Viktorovnának küldött lányuk, Darja Dugina hét végi halála miatt. 

MOSCOW, RUSSIA - MAY 09: Russian President Vladimir Putin attends the military parade during 77th anniversary of the Victory Day in Red Square in Moscow, Russia on May 09, 2022. The Victory parade take place on the Red Square on 09 May to commemorate the victory of the Soviet Union's Red Army over Nazi-Germany in WWII. (Photo by Sefa Karacan/Anadolu Agency via Getty Images)
Fotó: STR / AFP

Mint ismert: a fiatal orosz újságírót Moszkvában robbantották fel autóba rejtett pokolgéppel, amellyel valószínűleg édesapját, a Putyin agyaként is emlegetett Dugint célozták. Az oroszok a merénylettel már nyíltan Ukrajnát vádolják. 

Az oroszok szerint mégsem partizánok, hanem az ukránok állnak a moszkvai merénylet mögött

Szombaton robbant fel az az autó, amelyet a 29 éves Darja Dugina újságíró vezetett. Putyinhoz közel álló apja lehetett a valódi célpont.

Putyin a közleményében azt írta, hogy egy aljas és kegyetlen bűncselekmény vetett véget Dugina életének, aki egy tehetséges, ragyogó elme volt, igazi orosz szívvel. 

Daria Dugina emlékét rokonai és barátai örökre megőrzik

– írta Putyin, aki erőt és bátorságot kívánt a gyászoló családnak. 

Közben maga Dugin is közleményt juttatott el a közösségi oldalakra egy ismerősén keresztül. Ebben a filozófus nyíltan az ukrán „náci” rezsimet vádolta meg a gyilkossággal. Dugin azt írta: nemcsak bosszút akar állni lánya haláláért, mert az önmagában nem lenne elég, nem lenne oroszos, hanem győzni akar. A család közlése szerint Darja Dugina búcsúztatását kedden tartják meg Moszkvában. 

 

 

 

Dugin Oroszország merénylet Putyin
Kapcsolódó cikkek