Tíz Suzuki Vitara típusú személygépkocsi és 13 robogó áll szolgálatba az ország különböző polgárőr-egyesületeinél – derült ki a Belügyminisztérium (BM) és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) közös sajtótájékoztatóján, Budaörsön pénteken.

Kiss Attila, a BM rendészeti államtitkárának kabinetfőnöke elmondta, hogy a polgárőrök nélkülözhetetlen állami feladatot látnak el, ezért minden eszközt meg kell ragadni arra, hogy a munkájukat támogassa a kormány.
Hozzátette, a támogatások részeként megkapnak olyan eszközöket, amelyeket a rendőrség vagy az idegenrendészet a rendszerből kivont, de még használhatók.
Természetesen új eszközök megvásárlására is van lehetőség – utalt a kabinetfőnök a járműbeszerzésre.
 

Túrós András, az OPSZ elnöke elmondta: a szövetség a robogókat az Országos Rendőr-főkapitányság, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az Agrárminisztérium pályázati támogatásából szerezte be, a tíz Suzuki Vitarát pedig a kormány, illetve a BM támogatásából, közbeszerzési eljárás keretében vásárolták.


Hozzátette, hogy a 13 robogó pedig mintegy hatmillió forintba, a Vitarák pedig megközelítőleg hetvenmillió forintba kerültek.