Hétfőn az erősen felhős égből reggelig többfelé várható eső, majd északnyugat felől szakadozik a felhőzet, de egész nap előfordulnak újabb záporok. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. 15-17 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Autumn,Landscape.,Autumn,Tree,Leaves,Sky,Background.
Fotó: Shutterstock

Kedden északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és északkeleten több helyen, máshol elszórtan lehet zápor. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 15 fok körül alakul.

Szerdán a délelőtti napos időt követően délután gomolyfelhők képződnek, és inkább a keleti országrészben fordulnak elő záporok. Már csak élénk lökések kísérik az északi szelet. 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön a Dunától keletre erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor. A Dunántúlon többnyire napos, gyengén felhős idő valószínű, és csak néhol lehet csapadék. Reggel 5, délután 16 fok körül várható a hőmérséklet.

Pénteken többórás napsütés ígérkezik, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Hűvös lesz a reggel, délután 15-20 fokos maximumokra van kilátás. Mérsékelt marad a légmozgás.

Szombaton inkább csak délután zavarják fátyolfelhők a szeptemberi napsütést, csapadék nem valószínű. 15 és 22 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.