Facebook-posztjának tanúsága szerint megérkezett Londonba Novák Katalin köztársasági elnök vasárnap délelőtt, aki II. Erzsébet királynő temetésén vesz részt hétfőn. A magyar államfőt férje is elkísérte a brit fővárosba, ahol Kumin Ferenc londoni magyar nagykövet és a királyi családot képviselő David Easton fogadták a magyar delegációt.

Novák Katalin számos más világi vezetőkhöz csatlakozva ma lerója kegyeletét a néhai uralkodó ravatalánál a Westminster Hallban.

Bár személyesen nem volt alkalmunk találkozni, távolról tiszteltem a nemzete szolgálatáért, tartásáért, bölcsességéért. Isten nyugosztalja a Királynőt!

– írta közösségi oldalán Novák Katalin, aki adott esetben még akár Joe Biden amerikai elnökkel is összefuthat, aki ugyancsak vasárnap hajt fejet a 96 évesen elhunyt uralkodó koporsója előtt, majd III. Károly és számos állami vezető társaságában részt vesz a királynő tiszteletére rendezett fogadáson.

Joe Biden is fejet hajt II. Erzsébet ravatalánál

Az amerikai elnök vasárnap találkozik III. Károly királlyal, és a néhai királynő emlékére rendezett fogadáson is részt vesz.