A Magyar Zene Háza nyerte el az Európa vezető új turisztikai attrakciója 2022 címet az idegenforgalmi ágazat Oscarjaként emlegetett World Travel Awards versenyen – közölte az intézmény vasárnap.

20211216 Budapest Fotó: Markovics Gábor MG RipostA Magyar Zene Háza elkészült épületének bejárására. A Magyar Zene Háza az intézmény és a kiállítás beköltözését követően 2022 január végén nyitja meg kapuit a közönség előtt.
Fotó: Markovics Gábor / Ripost

A közleményében kiemelték, hogy 

a 29. alkalommal megrendezett verseny díjazottait közönségszavazással választják ki, 

az eredményt a világ utazási és turisztikai ágazatának legjobbjai között Mallorcán hirdették ki.

A díjátadót 1993 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területének kiválóságait feltérképezzék és jutalmazzák. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések minden évben épületekre, természeti látványosságokra és különleges látnivalókra. 
A Magyar Zene Háza kategóriájában a budapesti intézményen kívül még négy turisztikai látványosság kapott jelölést az idén: 

az észak-írországi Trónok Harca Múzeum, a Hans Christian Andersen Ház a dániai Odensében, a horvátországi Sljeme-hegyen működő libegő, valamint a Berlin központjában található Humboldt Forum.

A közleményben felidézték, hogy a Magyar Zene Háza már számos elismerést kapott: 

2019 decemberében Európa legjobb középülete lett, majd a legjobb nemzetközi középület díját is elnyerte az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyen, az International Property Awardson. 

Az amerikai Music Cities Awardson 2020 őszén megkapta a világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése díját, 2022-ben a zsűri fődíját az „ingatlanszakmai Oscaron”, a MIPIM-en, nemrég pedig a 13. Portfolio Property Awards részesült különdíjában.