Pénteken nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de estig sehol sem lesz eső. A délkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős. Reggel mínusz 3 és 5, délután 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Autumn,Forest,River,Stream,Landscape
Fotó: Ruslan Suseynov / Shutterstock

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és eleinte csak elszórtan, majd az esti óráktól egyre többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél is mind többfelé erősödik meg. 15 és 25 fok között változik a hőmérséklet – délkeleten lesz a melegebb.

Vasárnap, nemzeti ünnepünk napján reggelre több helyen képződhet köd, amely néhol akár a déli órákig is kitarthat. Egyébként rétegfelhős idő várható, de kevés napsütés is lehet. Hajnalban keleten még lehet eső, majd napközben már nem lesz csapadék. 17 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős időre számíthatunk: északon rétegfelhős, délen fátyolfelhős lehet az ég. Estétől északnyugat felől előfordul záporeső. Megélénkül az északnyugati szél. Marad a 19-20 fok körüli maximum.

Kedden a gyakran erősen felhős égből elszórtan alakul ki záporeső. A nyugati, északnyugati szél élénk marad. 15 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán a ködfoltok feloszlását követően változóan felhős, nyugodt őszi időnk lesz. Nem valószínű csapadék. 19 fok körül alakul a hőmérséklet.