A netes kitöltése továbbra is népszerű – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal szombati közleményéből. A tájékoztatás szerint szombat 13 óráig 1,074 millió címről 2,4 millió ember adatait küldték be a kitöltők. Mint írják, mivel a népszámlálásban mintegy 5 millió cím érintett, ez a címek 21,4 százaléka.

Fotó: Kovács Anikó / MTI

Az online kitöltés lehetőségével a települések 99,6 százalékán éltek, 

a legnagyobb arányban pedig a győrladamériek választották a digitális kitöltést (a település közel 40 százaléka válaszolt már a kérdésekre).

Megyékre bontva Győr-Moson-Sopronbsn a legmagasabb a kitöltési arány (25,3 százalék), a második Fejér (24,1), míg harmadik helyen Pest (23,6) áll. A megyei jogú városoknál Székesfehérvár (27,4 százalék), Szombathely (26,4), Győr (25,4) található az élbolyban. Budapesten 23,6 százalék a válaszolók hányada.

A KSH felhívja a figyelmet arra is, hogy mindenki, aki online kitölti a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a beküldését követően regisztrálni a nyereményjátékra. A statisztikai hivatal az internetes kitöltés időszaka alatt naponta öt darab százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között.

Azok, akik nem kapták meg a kérdőív kitöltéséhez szükséges kódot, az ügyfélkapujuk adataival kérhetnek újat.