Egyre több szervezet fordít hátat a sztárnak, miután Kanye West több antiszemita kijelentést tett a napokban.

Kanye West
Fotó: AFP

Az Adidas is fontolóra vette, hogy nem dolgozik tovább a rapperrel, LeBron James beszélgetős műsorából kivágták, letiltották a közösségi oldalait, és a személyi edzője sem fogadja addig, amíg bocsánatot nem kér kijelentéseiért.

A sorba a JPMorgan Chase is beszállt, a pénzintézet képviselői levélben tudatták, hogy felmondják a szerződését, vigye máshova a megtakarításait.

JPMorgan Chase & Co. Chief Executive Officer Jamie Dimon Interview, The JPMorgan Chase & Co. offices during in London, U.K., on Wednesday, May 4, 2022. JPMorgan Chase & Co. Chief Executive Officer Jamie Dimon said the Federal Reserve should have moved quicker to raise rates as inflation hits the world economy. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg via Getty Images
Fotó: Bloomberg / Getty Images

A konzervatív politikai véleményvezér és a sztár újdonsult közeli pajtija, Candace Owens szerint a bank nem adott semmilyen „hivatalos” indoklást arra, hogy miért mondják fel a szerződését, mindössze annyit közöltek vele, hogy november 21-ig találjon másik bankot, és fiókját lehetőleg csak arra használja, hogy kiüríti.

Ha valakinek beszólsz a rossz üzleti gyakorlatára, akkor már rögtön antiszemita vagy. Boldog vagyok, hogy átléptem egy határt, így végre nyíltan beszélhetünk bizonyos dolgokról

– mondta West, majd hozzátette, hogy

 140 millió dollárja volt eddig a JPMorgannél.

 

Kudarcba fulladt a Kanye West és a Gap közötti nagy üzlet

Az eredetileg tíz évre szóló partneri megállapodást 2020 júniusában jelentették be, és a Gap reményei szerint több mint egymilliárd dolláros éves bevételt generált volna.