Terrortámadást követett el az egyik FÁK-tagország két állampolgára szombaton az oroszországi Belgorod megye egyik lőterén, tizenegy ember meghalt, tizenöten megsebesültek – közölte az orosz védelmi minisztérium.

Fotó: AFP

A tájékoztatás szerint a terroristák lőfegyverrel nyitottak tüzet egy lőgyakorlat során olyan önkéntesekből álló egység tagjaira, akik kijelentették, hogy részt vennének az Ukrajna ellen indított orosz „különleges katonai műveletben”. 

A lövöldözés következtében tizenegy ember halálos sebet kapott. További tizenöt embert különböző fokú sebesülésekkel szállítottak egészségügyi intézménybe, ahol minden szükséges segítséget megkapnak – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy a két terroristát válaszlövésekkel agyonlőtték.

A helyszínen jelenleg a rendvédelmi szervek dolgoznak.
Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölte, hogy a részleges mozgósítás keretében eddig 222 ezer tartalékost mobilizáltak, akiket három, öt–tíz napos szakaszban készítenek fel.
Az Ukrajnával szomszédos, oroszországi Belgorod megyében szombaton ukrán tüzérségi támadás következtében kigyulladt egy üzemanyagraktár. A belgorodi hatóságok már többször jelentettek áramvezetékek, üzemanyag- és lőszerraktárak elleni csapásokról. A kijevi vezetés mindeddig nem jelentkezett a támadások elkövetőjeként.

Fel akarták robbantani a Török Áramlatot – elkapták a tetteseket Moszkva szerint

A feltételezett diverzánsokat elfogták az oroszok.