Az eddig napvilágra került információk szerint áldozatok nélkül zuhant le hétfőn a Moldvai Köztársaság területén az oroszok által indított és az ukrán légelhárító rendszer által lelőtt rakéta a Moldovai Köztársaságban, az ukrán határon fekvő Naslavcea városának északi végében – közölte a kisinyovi belügyminisztérium az Unimedia beszámolója szerint.

„Ma reggel az ukrán légelhárító rendszer által lelőtt rakéta leesett a Moldovai Köztársaságban, az ukrán határon fekvő Naslavcea városának északi szélén. Jelenleg nincs nyilvántartott áldozat, de több naslavceai ház ablaka megsemmisült” – jelentette a kisinyovi belügyminisztérium.

Ma hajnalban Oroszország hatalmas rakétacsapásokat intézett Ukrajna egész területén, beleértve a fővárost, Kijevet is, ami áram- és vízkimaradásokat okozott – közölték ukrán tisztségviselők. A Reuters szerint mintegy tíz robbanás után újabb füstfelhők emelkednek Kijev egén. Igor Terekhov, Harkov polgármestere elmondta, hogy a várost két rakéta találta el, amelyek „egy kritikus infrastruktúra-létesítményt” céloztak meg. Az észak-, kelet- és közép-ukrajnai regionális hatóságok is beszámoltak rakétacsapásokról. Anton Gerascsenko elnöki tanácsadó szerint negyven orosz cirkálórakétát lőttek Ukrajnára.