Közélet

Orbán Viktor összehívta ma estére a Védelmi Tanács ülését

A Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétatámadás lesz a téma a Védelmi Tanács ma estére összehívott ülésén.

Kedd délután Oroszország újabb rakétatámadásokat indított az ukrán energetikai infrastruktúra ellen, és a működése is leállt a vezeték egyik szivattyúállomását ellátó áramszolgálatót ért találat miatt. A Mol közölte, hogy képes biztosítani az ország energiaellátását, a javítások idejéig a százhalombattai finomító leállítására sincs szükség. 

BORDÁS Gábor; SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf; PINTÉR Sándor; ORBÁN Viktor; MAGYAR Levente
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Benkő Vivien Cher

Ezt követően az ukrán határhoz közeli, lengyelországi Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba, és ketten meg is haltak – közölte honlapján a Radio Zet. Az áldozatok a gabonaszárító munkásai voltak, a mentőszolgálatok jelenleg a helyszínen tartózkodnak.

A Barátság kőolajvezeték leállása és a lengyelországi rakétabecsapódás miatt Orbán Viktor miniszterelnök este 8 órára összehívta a Védelmi Tanács ülését a Karmelita kolostorba – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Az ülést megelőzően Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter telefonon egyeztetett Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral.

A Védelmi Tanács ülésén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, valamint Bordás Gábor, Kovács József és Nagy János államtitkárok vettek részt.

 

Védelmi Tanács Orbán Viktor
Kapcsolódó cikkek