Néhány hónapja elhunyt édesanyjáról, II. Erzsébet királynőről emlékezett meg vasárnap közvetített, királyként elmondott első karácsonyi üzenetében III. Károly, az Egyesült Királyság és több nemzetközösségi ország uralkodója. 

The Prince Of Wales Visits Warwickshire And The West Midlands NUNEATON, ENGLAND - FEBRUARY 18:  Prince Charles, Prince of Wales is greeted by school children during a visit to the Veterans Contact Point, a charity that was created, supports and is run by veterans, on February 18, 2020 in Nuneaton, England. (Photo by Jacob King - WPA Pool/Getty Images)
Fotó: WPA Pool / Getty Images

A király hangsúlyosan szólt a megélhetési nehézségekkel küszködőkről és a háborús övezetekben élőkről is.

A király a brit uralkodócsalád legnagyobb rezidenciáján, a London nyugati határában emelkedő windsori kastélyban mondta el az Egyesült Királyság és a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség népeihez intézett első karácsonyi üzenetét.

Károly király megemlékezett mindazokról is, akik világszerte háborús konfliktusokkal, éhínséggel, természeti katasztrófákkal kénytelenek szembesülni, vagy azt számolgatják, hogy miként tudják kifizetni a számláikat, miként tudnak élelmet és meleg otthont biztosítani a családjuknak.