A Tiszántúlon hullott a legtöbb eső, Mezőtúr Pusztaperes településrészén, illetve Szarvason 62,3 milliméterrel meg is dőlt a december 10-re vonatkozó napi csapadékrekord. 

Budapestet szintén alaposan megöntözte a mediterrán ciklon, 27,9 milliméterrel Pestszentimrén új fővárosi napi csapadékrekord született.

 Az eddigi szélső érték erre a napra 20,4 milliméter volt, amit Budakeszi erdő állomáson mértek 1946-ban.

Sok helyen gondot okozott a zuhogó eső

Nemcsak a sok eső, hanem az erős szél is gondokat okozott.

Fák dőltek ki, ágak szakadtak le, pincék teltek meg vízzel. 

Mogyoróska, Regéc, Háromhuta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településeken vezetékszakadás miatt átmenetileg szünetelt az áramszolgáltatás is.  

A Somogy megyei Inkén, a 61-es főút 169-es kilométerénél fa dőlt az útra, fél pályán elzárta a közlekedést. A Veszprém megyei Zirc határában egy fa dőlt a sínekre. Pest megyében Pilisvörösváron és Versegen várták kidőlt fák miatt a tűzoltók segítségét. Hajdú-Bihar megyében a csapadék okozott károkat. A hajdúböszörményi Kolozsvár utcában az árok megtelt vízzel, amelyet szivattyúval távolítottak el. Debrecenben, a Lőtér utcában egy lakóház pincéjében másfél méter magasan állt a víz. A károk elhárításán folyamatosan dolgoztak a tűzoltók, délutánra csökkent a riasztások száma.

Elsősorban a Bakonyban és az Északi-középhegységben alakult ki összefüggő hótakaró

Erős éjszakai fagyok várhatók a jövő hét elején: hajnalban mínusz 9 és mínusz 3 fok közötti hőmérséklet valószínű,

de a szélvédett északkeleti völgyekben hidegebb lehet. A csapadék megszűnik, a szél élénk, olykor erős lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet nulla fok körül valószínű. A hét második felében lassú melegedés kezdődik. 

A hidegbetörést kihasználják a hazai sípályák is. A jövő hétvégén valószínűleg már idehaza is lehet síelni, az Eplényi Vibe Park Facebook oldalán közölte, hogy vasárnap este elkezdik a hóágyúzást.