Közélet

Árokásásra keresnek munkaerőt az orosz állásportálok

Az állásajánlat szerint 4000 dollárt is kaphatnak a felvett munkások, többen azonban óvatosságra intettek a hirdető céget illetően.

Orosz állásportálok árok- és erődítményásási munkálatokra keresnek jelentkezőket a megszállt ukrajnai és a határközeli oroszországi régiókban – jelentette csütörtökön a Moscow Times. 

Oroszország védelmi erődítmények építésébe kezdett a frontvonalak közelében, valamint a határ menti régiókban, miután az orosz hatóság szerint félő, hogy az ukrán ellentámadások után további offenzíva érheti a belsőbb orosz területeket. 

KYIV, UKRAINE - MARCH 10: Trenches are prepared by the side of the road as a precaution amid Russian attacks, in Kyiv, Ukraine on March 10, 2022. Emin Sansar / Anadolu Agency (Photo by Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Fotó: Emin Sansar /AFP

Az álláshirdetés szerint a kelet-ukrajnai Luhanszk, a dél-ukrajnai Zaporizzsja és a nyugat-oroszországi Belgorod régióban keresnek kétkezi munkára szakképzetlen munkaerőt. Az ajánlat szerint akár 4000 dollárt is fizetnek a néhány hónapos, több műszakban végzett munkáért. A munkaerő feladatkörébe tartozna az árokásás, erődítmények és árkok építése, valamint páncéltörő akadályok telepítése.

A hirdetést a SztrojKom munkáltatói szervezet hirdette meg, amely többek között a Krími hidat is a fő projektjei közé sorolja. 

Az értékelő honlapokon azonban több kritika érte a SztrojKomot a késedelmes vagy ki nem fizetett bérek, illetve a rossz életkörülmények biztosítása miatt.

Ne dőlj be a csalinak, bármennyit is ígérnek neked. Meneküljetek onnan

 – írta egy hozzászóló. 

A háború kezdete óta a Krími hidat és Krím félszigetet is többször támadás érte, emiatt novemberben a félsziget orosz kormányzója védelmi erődítmények megépítését rendelte el.

Az ukrán védelmi tisztviselők jelentése szerint Moszkva hosszú háborúra rendezkedik be, és már februárban újabb offenzíva indítására készülhet. 

 

orosz-ukrán háború álláshirdetés árokásás
Kapcsolódó cikkek