Közélet

Csaknem az összes orosz rakétát sikerült leszedniük, állítják az ukránok

Péntek reggel indított erőteljes támadást a levegőből Oroszország az ukrán főváros és több nagy település ellen.

A péntek reggel Ukrajnát célba vevő rakéták jelentős részét sikerült becsapódás előtt megsemmisítenie az ukrán légvédelemnek. Erről számolt be Ukrajna vezetése. A közlemény szerint a Kijevet célzó 40 rakétából 37-et lőttek le időben. 

KHARKIV REGION, UKRAINE - NOVEMBER 11, 2022 - Air Defense Unit of the National Guard of Ukraine performs tasks on air border protection in Kharkiv Region, northeastern Ukraine. NO USE RUSSIA. NO USE BELARUS. (Photo by  / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Vyacheslav Madiyevskyi

Kijevet a legnagyobb rakétatámadás érte a februári invázió kitörése óta, de a lövedékek nem okoztak jelentősebb kárt – írta közösségi oldalán a városvezetés. Mindössze egy sérültről érkeztek hírek. A rakéták elsősorban a főváros déli részét vették célba, de csak néhány külső kerületben csapódtak be. 

Az ukrán főváros mellett Odesszából, Harkivból és Zaporizzsjából is jelentettek rakétatámadásokat, hogy itt hány lövedék ért célba, arról nem tudni. 

Harkiv polgármestere szerint ugyanakkor a város infrastruktúráját brutális csapás érte, és jelenleg a településen nincs semmilyen közműszolgáltatás. 

 

orosz-ukrán háború rakétatámadás közműszolgáltatás
Kapcsolódó cikkek