BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lemond Jacinda Ardern, Új-Zéland miniszterelnöke

Az elkövetkező napokban szavaznak arról, hogy ki lesz az utódja.

Új-Zéland miniszterelnöke, Jacinda Ardern február 7-én lemond miniszterelnöki tisztségéről, arra hivatkozva, hogy megviselték az elmúlt évek kihívásai, és elfogyott az ereje – írja a BBC.

Fotó: AFP

Új-Zélandon október 14-én tartanak általános választásokat.

Ardern a világ legfiatalabb női kormányfője lett, amikor 2017-ben, 37 évesen miniszterelnökké választották. 2020-ban elsöprő győzelmet aratott a választásokon, de népszerűsége a közvélemény-kutatások szerint az elmúlt hónapokban mélypontra süllyedt.

Anthony Albanese ausztrál miniszterelnök intellektuális, erős és empatikus vezetőként méltatta Ardent.

Ardern felsorolta kormányzásának az éghajlatváltozás, a szociális lakhatás és a gyermekszegénység csökkentése terén elért eredményeit, amelyekre különösen büszke.

Remélem, azzal a meggyőződéssel hagyom itt az új-zélandiakat, hogy vezetőként is lehetünk kedvesek, erősek, empatikusak, határozottak, optimisták és céltudatosak. És hogy lehetünk az a vezető, aki tudja, mikor van itt az ideje befejezni

 – nyilatkozta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.