Jelentősen visszatekerte biológiai óráját Bryan Johnson, a Kernel biotechnológiai cég alapító-vezérigazgatója az általa indított Project Blueprint nevű programmal.

Az orvosok által végzett tesztek eredményei azt mutatják, hogy a 45 éves Johnson szíve 37 éves, bőre egy 28 éves fiatalé, tüdőkapacitása pedig egy 18 évesé

 – számolt be a Bloomberg.

Johnson azonban eddigi sikereit csupán részeredménynek tekinti, és azt reméli, hogy az intenzív, adatvezérelt kísérleti programon keresztül még inkább kijátszhatja a természet adta öregedési folyamatot, és egy 18 éves fiatal szerveivel és egészségével rendelkezhet. 

Célja elérésére csak ebben az évben várhatóan nagyjából 2 millió dollárt költ.

A programot a magát csak „fiatalító doktornak” nevező, a londoni King’s College-ban végzett 29 éves orvos, Oliver Zolman vezeti, és egy több mint 30 egészségügyi szakértőből álló csapat támogatja.

A még kísérleti stádiumban lévő Project Blueprint persze nem garantál könnyű sikert, hiszen Johnson csak a gondosan összeállított ételekből és étrend-kiegészítőkből álló menüt fogyaszthatja, másfelől mindennap el kell végeznie a szigorúan meghatározott testmozgást, és részt kell vennie egy sor orvosi vizsgálaton is.

Hajnali 5 órakor két tucat étrend-kiegészítővel kezdi a napot, amikor a fiatalság megőrzése szempontjából állítólag rendkívül hasznos nyomelemeket, egyebek között likopint, metformint, cinket, és agya egészsége érdekében egy kis adag lítiumot juttat a szervezetébe.

Ezután következik az egyórás edzés, amely 25 különböző gyakorlatból áll, valamint egy zöld gyümölcslé, amely tele van kreatinnal, kakaóflavanolokkal, kollagén peptidekkel és egyéb „finomságokkal”.

A nap folyamán kizárólag egészséges ételeket eszik, a recepteket a legutóbbi tesztek eredményei alapján folyamatosan finomítja. Evés után antioxidáns géllel mos fogat, aztán teafaolajjal öblíti ki a száját. Orvosai szerint a 17 évesekre jellemző ínygyulladása kínozza.

Kizárólag vegán ételeket ehet, amelynek energiaszintje nem haladhatja meg a napi 1977 kalóriát. 

Naponta edz, heti háromszor nagy intenzitású edzéssel, és havonta vérvizsgálatokon, MRI-vizsgálatokon és kolonoszkópiákon esik át.

Lehet, hogy borzasztóan hangzik, amit csinálok, de be akarom bizonyítani, hogy az önkárosítás és a biológiai romlás elkerülhető

– mondta Johnson a hírügynökségnek.

Johnson szerint erőfeszítései 2021-ben vezettek eredményre, ekkor állította fel világrekordját, átlagosan 5,1 évnek megfelelő fiatalodással.

Az örökifjú biotechguru szeretne másokat is arra ösztönözni, hogy kövessék adatvezérelt és orvosok által kontrollált programját, aminek érdekében versenyt is hirdetett.

Az érdeklődők rákattinthatnak Rejuventaiton Olympics (visszafiatalodási olimpia) című honlapjára, amely jelenleg 1750 versenyzőt rangsorol.

Természetesen, nem meglepő módon az első helyen jelenleg maga Johnson áll.

 

Néhány nap alatt 65 százalékkal lőtt ki az egyik német részvény

Hát persze, hogy biotechnológiáról van szó.