Pótlóbusszal lehet közlekedni az 1-es villamos vonalán Kelenföld vasútállomás és a Népliget megálló között – írta Facebook-oldalán a BBK. A bejegyzés szerint baleset miatt kellett leállítani a villamost. 

20201210 BudapestTűz ütött ki egy villamos kerekeinél, leállt a forgalom a Hungária körúton Keresztesi Balázs KB Metropol 20201210 Budapest
Tűz ütött ki egy villamos kerekeinél, leállt a forgalom a Hungária körúton 
Keresztesi Balázs KB 
Metropol
Fotó: Keresztesi Balázs / Metropol

Azt is közölték, hogy tart a műszaki mentés a Rákóczi hídon a budai hídfőnél. Ahogy korábban írtunk róla, a hídon felsővezeték-szakadás volt, emiatt irányonként csak 1-1 sávon lehet haladni.

Az 1-es villamos leállása miatt megnövekedett menetidőre kell számítani a város több pontján. A BKK a pótlóbuszokon kívül az 4-es és 6-os villamosok mellett a 17-es, 19-es, 41-es, 47-es, 49-es és az 56-os villamost, valamint az M2, M3 és M4 metrót ajánlja. Lépésben halad a forgalom a Könyves Kálmán körút–Rákóczi híd útvonalon az Üllői úton, a Szerémi úton, a Budafoki út–Dombóvári út útvonalon és a környező utcákban.

Az 1-es villamos újraindításáról egyelőre nincs hír, a BKK oldalán azt írják, hogy visszavonásig él a forgalmi rend változása.