Lezárta az arkansasi rendőrség a tavaly májusban elhunyt Mark Middleton ügyét. A férfi, aki a 90-es években Bill Clinton akkori amerikai elnök irodáján dolgozott mint tanácsadó, rejtélyes körülmények között hunyt el, ugyanis 

holttestét egy fához kötözve találták meg, mellkasán lőtt sebbel, ám pisztoly nem volt a közelben. Ez sem zavarta ugyanakkor a rendőröket, akik közölték, hogy Middleton öngyilkos lett. 

Jeffrey Epstein Billionaire Jeffrey Epstein in Cambridge, MA on 9/8/04. Epstein is connected with several prominent people including politicians, actors and academics. Epstein was convicted of having sex with an underaged woman. Epstein has donated over 30 million dollars to Harvard Univeristy. (Photo by Rick Friedman/Rick Friedman Photography/Corbis via Getty Images)
Fotó: Rick Friedman

A nyomozás lezárultát közlő Daily Mail című brit lap szerint a rendőrségi jelentés több kérdést vet fel, mint amennyi választ ad. Különösen úgy, ha az ügy háttérét is ismerjük: Middleton ugyanis közeli kapcsolatot ápolt a pedofil Jeffrey Epsteinnel, aki 2019-ben a börtönben lett öngyilkos. Middleton volt az, aki több fehér házi találkozót is megszervezett a szexuális ragadozó és Clinton között, a 17 találkozóból pedig hét esetben személyesen is ott volt. 

A tanácsadó 1995-ben lépett ki az elnöki stábból, majd nemzetközi üzletkötésekben vett részt, de Epsteinhez fűződő kapcsolata továbbra is megmaradt, többször ült például a pedofil magánrepülőjén is, amelyet csak Lolita Expresszként emlegettek ismerői. 

Middletont tavaly májusban találták holtan a saját farmján. Teste a nyakánál és a kezénél egy fához volt kötözve, mellkasán pedig lőtt seb volt. 

Ugyan a férfi kocsijában találtak egy fegyvertokot és lőszereket is, de fegyverre sehol sem bukkantak a környéken. Ez szintén furcsa, ám a nyomozók szerint így is egyértelmű, hogy öngyilkosság történt. Ez esetben ugyanakkor felmerül a kérdés: mi lett a gyilkos fegyverrel? 

A nyomozati anyag azután került ki, hogy a család félelme szerint valaki ki akarta szivárogtatni a helyszínen készült fotókat. A bírósági döntés szerint azonban ezeket – miután túlságosan is borzasztóak – nem lehetett közzétenni, de a rendőrségi jelentést igen.