Több mint százmillió forintot adományoz Gattyán György a Törökországban életeket mentő magyar mentőkutyás kutatócsoportoknak, illetve a budapesti és a luxemburgi török nagykövetségnek – erről a Docler cégcsoport adott ki közleményt.

GATTYÁN György Budapest, 2022. április 3.Gattyán György, a Megoldás Mozgalom elnöke nyilatkozik a közmédiának, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a budapesti Bolyai Utcai Óvodában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.MTI/Vasvári Tamás Budapest, 2022. április 3.
Gattyán György, a Megoldás Mozgalom elnöke nyilatkozik a közmédiának, miután leadta szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a budapesti Bolyai Utcai Óvodában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án.
MTI/Vasvári Tamás
Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A Docler cégcsoport alapító-tulajdonosa – aki mintegy 360 milliárdos vagyonával az egyik leggazdagabb magyar – megrendülve figyelte a február 6-án, Törökországban bekövetkezett 7,8-as erősségű földrengésről szóló híreket. Ennek kapcsán úgy értékelt, hogy a Törökországban és Szíriában csaknem 45 ezer ember halálát okozó földmozgás ismét összefogásra ösztönözte a magyarokat. Ennek részeként Gattyán György, együttérezve az áldozatokkal 

elsőként ajánlott fel nagyobb összeget a segítségnyújtásban kiemelkedő szerepet vállaló Törökország budapesti és luxemburgi követségének.

(A Docler cégcsoport második legnagyobb nemzetközi irodája Luxemburgban van.) Az üzletember, elismerve a Törökországban életeket mentő, világhírű mentőkutyás kutatócsoportok emberfeletti munkáját, úgy döntött, hogy jelentős pénzadománnyal segíti a további tevékenységüket. A Docler Alapítványtól az alábbi négy, Törökországban helytálló szervezet kap támogatást:

  • Életjel Mentőcsoport Pannon Mentőkutyás Alapítvány
  • Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat
  • Kutyákkal az Életért Alapítvány
  • HUBA Rescue24 Nemzetközi Speciális Kutató-Mentőcsoport

A fenti adományokon túl a Docler cégcsoporthoz tartozó Teqball tárgyi adománygyűjtésbe kezdett. Az egyebek mellett gyógyszerekből, takarókból, sátrakból álló adományt még ebben a hónapban eljutattja a cég Szíriába.