Nem kímélik a Twitteren az amerikai konzervatívok Samantha Powert, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) vezetőjét, aki a napokban érkezett Magyarországra. Több amerikai szerint is ez egyértelmű jele annak, hogy a Soros-szervezetek ismét Magyarország ellen készülnek. 

Samantha Power, az USAID vezetője. Fotó: Attila Kisbenedek

Erre utalt többek között a Mandiner szerint William Wolfe bejegyzése is. A Trump-kormány egykori helyettes államtitkára szerint Power budapesti feltűnése is azt támasztja alá, hogy az amerikai adóforintokat Soros által támogatott szervezetek kapják, hogy a kulturális Marxizmust terjesszék a „független média” és „civil szervezetek” segítségével, annak érdekében, hogy aláássák Magyarország keresztény- és családpárti társadalmát. 

A lap kiemeli: megszólalt az ügyben Howard J. Shatz, elismert amerikai közgazdász is, aki ugyancsak a Twitteren tette közzé megjegyzését a szervezet tervezett magyarországi munkásságát illetően. Shatz azt írta:

„Függetlenül attól, hogy mit gondolunk Magyarországról, rendkívül furcsának tűnik az USAID lépése. Egy behatárolt költségvetésből egy olyan magas jövedelmű országra költ, amely NATO-partner és EU-tag is egyben”

– írta Schatz.