Őrizetbe vette a washingtoni rendőrség azt a férfit, aki egy bérház liftjében rátámadt a demokrata kongresszusi képviselőre, Angie Craigre. Az ötvenéves, négygyermekes, nyíltan meleg asszonyt a támadó váratlanul kezdte ütlegelni, majd a nyakát is megragadta, de a nő nem esett kétségbe: a nála lévő forró kávéval pofán öntötte a férfit. 

Fotó: AFP

Ez annyira meglepte a támadót, hogy azonnal elmenekült, ám nem jutott messze, mert közben a döbbenetéből felocsúdott Craig már értesítette a rendőrséget, így percek alatt sikerült elfogni a 26 éves, állandó lakcímmel nem rendelkező támadót. Angie Craig a rendőrség közleménye szerint enyhébb zúzódásokat szenvedett csak a támadás során, más baja nem esett – írja a BBC

A rendőrségi jegyzőkönyv szerint Craig már az előtérben kiszúrta a férfit, aki zavartan viselkedett, feltehetően drog hatása alatt állt, majd követte a képviselőnőt a liftbe. A férfi akkor támadt rá, amikor a nő udvariasan jó reggelttel köszöntötte. 

Miután a rendőrök elvitték a támadót, Craig visszament dolgozni, és részt vett egy értekezleten is, kollégái csak ott tudták meg, mi is történt. 

Amy Klobuchar szenátor a Twitteren emlékezett meg Craig bátorságáról és helytállásáról, mint írta: „Senki sem szórakozhat Angie-vel”.

Az amerikai képviselőház egyébként éppen tavaly fogadott el egy törvényt, amelynek értelmében megemelik a képviselők biztonságára fordított keretösszeget, miután évente több ezer fenyegető üzenetet kapnak.