Közélet

Novák Katalin férje önkéntes katona lett

Novák Katalin azt mondta, hogy hisz a Magyar Honvédség erejében, és egy évvel az ukrán–orosz háború kitörése után mindenki átérezheti, hogy szükség van a honvédekre.

„Büszke feleségként voltam szemtanúja annak, hogy férjem, István szakasztársaival együtt, 

a kiképzést követően letette az önkéntes tartalékosok esküjét. Szükségünk van az erős tartalékos haderőre is!” 

– írta Novák Katalin köztársasági elnök a közösségi oldalára

NOVÁK Katalin; VERES István Attila
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

A békéhez erő kell, az erőhöz pedig ma egy 21. századi modern, ütőképes hadseregre van szükség – jelentette ki a honvédelmi miniszter szombaton Szentendrén, az egységes alapkiképzési programban részt vevők nyilvános katonai eskütételén, amelyen jelen volt Novák Katalin köztársasági elnök is. Szalay-Bobrovniczky Kristóf közölte: a szombati nap egy újabb mérföldkő a magyar haderőfejlesztés történetében.

Hozzátette, hogy egy évvel ezelőtt tört ki az ukrajnai háború, és egy háború mindig mindent megváltoztat. „Eljöhet a pillanat, amikor a hazánkat, a kultúránkat, a hagyományainkat, a családjainkat és főleg a jövőnket meg kell védeni és mindent meg kell tennünk ennek érdekében” – hangsúlyozta. Az a célunk, hogy megvédjük Magyarországot, hogy biztosítsuk minden magyar ember számára a legalapvetőbbet, a békét és a biztonságot – mondta. 

A Magyar Honvédség Altiszti Akadémián 165-en tették le ünnepélyesen katonai esküjüket, köztük az államfő férje, Veres István. 

Novák Katalin az M1-nek nyilatkozva azt mondta, hogy hisz a Magyar Honvédség erejében, és egy évvel az ukrán–orosz háború kitörése után mindenki átérezheti, hogy szükség van a honvédekre. „Minden magyar ember átérezheti, hogy milyen nagy szükség van a honvédek összetartására, erejére és a hazaszeretetére” – emelte ki. Hozzátette, hogy számára a mostani eskütétel éppen erről szólt: „hazájukat szerető és a hazájukat akár az életük árán is megvédeni kész honvédek tettek most esküt”.  

 

Novák Katalin Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyar Honvédség
Kapcsolódó cikkek