Szinte az egész sportvilág imádkozott tegnap Christian Atsuért, a ghánai válogatott és a Newcastle, illetve a Chelsea labdarúgóklub korábbi játékosáért, aki több csapattársával együtt rekedt a romok alatt hétfőn, amikor számos erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti, valamint Szíria északi részét. A katasztrófának már több mint ötezer halálos áldozata van. 

Newcastle United v Everton FC - Premier League
Fotó: Mi News

Atsu a Hataysport játékosaként egy nappal a rengés előtt győztes gólt lőtt, rajta kívül még más focisták és a technikai személyzet tagjai is a romok alá kerültek, de többeket sikerült hamar kimenteni. Atsu és a sportigazgatójuk viszont órákra a törmelék alatt rekedt. Végül éjjel megtalálták a ghánai focistát, akit sérülései miatt kórházba vittek, de a sportigazgatóról, Taner Savutról azóta sem tudni. Mint ahogyan Atsu sérüléseiről is eltérő információk láttak napvilágot. Egyes hírek szerint csak a lába sérült és légzési nehézségei vannak, mások szerint viszont súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba. Egyelőre családja sem tudott vele beszélni, a GhanaWebnek nyilatkozó ikertestvére szerint hamarosan az egész család útra kel majd, hogy Törökországba utazzanak a focistához. 

Ez azonban nem lesz könnyű, mert a régióban óriási a káosz, azóta is több komoly utórengés volt. A focicsapat menedzsere, Volkan Demirel korábbi török válogatott kapus a katasztrófa óta szinte egy percet sem pihent, folyamatosan irányítja a mentést, és közben saját focistái testi épségéről is gondoskodott, török lapbeszámolók szerint a játékosokat és családjaikat Adana városába menekítette. 

A jó hírekről Atsu korábbi klubja, a Newcastle United is beszámolt.