Bruce Willis unokatestvérének férje a német Bildnek azt nyilatkozta, hogy a színész már a saját édesanyját is alig ismeri meg. „Bruce anyja, Marlene nagyon aggódik. Néha abban sem biztos, hogy a fia felismeri őt. A viselkedése pedig egyre agresszívabb0” – árulta el Wilfried Gliem a Bors szemléje szerint.

Glass European Premiere - London
Bruce Willis attending the Glass European Premiere held at the Curzon Mayfair, London. (Photo by Ian West/PA Images via Getty Images)
Fotó: Ian West / PA Images

A népszerű színész egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy kognitív képességeit befolyásoló egészségi állapota miatt visszavonul. Rumer Willis, a színész lánya az Instagramon azt írta, afáziát diagnosztizáltak apjánál: ez olyan nyelvi zavart jelent, amely stroke, baleset, agydaganat vagy egyéb betegség következtében alakul ki.

Az afáziás betegek nagy része mindent tud és ért, csak nem tud megfelelően válaszolni.

Idén februárban aztán frissült, pontosabbá vált az orvosi diagnózis, frontemporális demenciával diagnosztizálták Bruce Willist – tudatta az Instagramon a színész felesége, Emma Heming Willis és volt neje, Demi Moore. Az FTD a demencia leggyakoribb formája a 60 évnél fiatalabbak körében, és nem gyógyítható.