Közel egy évvel azt követően, hogy visszavonult a filmvászonról, frontemporális demenciával diagnosztizálták Bruce Willist – tudatta az Instagramon a színész jelenlegi felesége, Emma Heming Willis és volt neje, Demi Moore csütörtökön.

Glass European Premiere - London
Bruce Willis attending the Glass European Premiere held at the Curzon Mayfair, London. (Photo by Ian West/PA Images via Getty Images)
Fotó: Ian West – PA Images

A színésznél korábban afáziát állapítottak meg, amely nehézzé teszi a beszédet, ezt a diagnózist pontosították most az orvosok. Az FTD a demencia leggyakoribb formája a 60 évnél fiatalabbak körében, és nem gyógyítható.

Amióta tavaly visszavonult a színészkedéstől, a 67 éves Willis állapota tovább romlott, ezért volt szükség az újabb vizsgálatokra. A The Wall Street Journalnak dr. Chiadi Onyike, a Johns Hopkins Egyetem FTD programjának vezetője elmondta, hogy bár vannak kezelések, amik segítenek a beteg állapotán, a kór nem gyógyítható.

Bruce Willis több mint 70 filmben játszott, a leghíresebb szerepe pedig a Die Hard-filmekben John McClane akcióhős. Noha több forgatásban már nem vesz részt, 

első hollywoodi sztárként eladta a képmásához való jogait, hogy ezzel lehetővé tegye egy „digitális ikerpár” létrehozását. 

A technológiának köszönhetően így továbbra is szerepelhet filmekben, anélkül, hogy ténylegesen ő alakítaná filmbeli karaktereit.