Kína figyelmeztette a Twitter vezérigazgatóját, Elon Muskot, hogy 

ne osszon meg olyan posztokat, amelyek a koronavírus laboratóriumi elméletét terjesztik, arra utalva, hogy az ilyen kommentek árthatnak a Tesla kínai kapcsolatainak 

– írja a Fox News.

Tesla CEO Elon Musk gestures during the Tesla China-made Model 3 Delivery Ceremony in Shanghai. - Tesla CEO Elon Musk presented the first batch of made-in-China cars to ordinary buyers on January 7, 2020 in a milestone for the company's new Shanghai "giga-factory", but which comes as sales decelerate in the world's largest electric-vehicle market.
Fotó: AFP

A kínai oldalról érkező figyelmeztetés a kínai Global Times közösségi médiában közzétett bejegyzésében jelent meg. 

A cikk szerzője arra reagált, hogy Musk egy olyan Twitter-bejegyzést kommentelt, amely azt a következtetést vonta le, miszerint a koronavírus egy vuhani laboratóriumból származik.

Az eredeti tweet, amelyet a Kanekoa The Great fiók osztott meg, azt a kérdést vetette fel, hogy dr. Anthony Fauci, a Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézetének korábbi igazgatója részt vett-e a Covid–19 kifejlesztésében, mivel ő finanszírozott bizonyos kutatásokat a vuhani laboratóriumban.

Musk a bejegyzéshez fűzött kommentjében utalt a EcoHealth nonprofit csoportra, amely közel 8 millió dolláros szövetségi kutatási támogatást kapott a denevér-koronavírusok tanulmányozására Kínában.

Mint azt a Global Times megjegyezte, az elektromos járműgyártó Sanghajban tart fenn egy gyáregységet, és Kína a vállalat második legnagyobb piaca. Az FBI nemrég jutott arra a következtetésre, hogy a koronavírus nagy valószínűséggel a vuhani laboratóriumból származik, a The Wall Street Journal által idézett titkosszolgálati jelentés szerint.

Az úgynevezett laboratóriumi szivárgás elméletét széles körben összeesküvésnek tartották, amelyet a demokraták és a nagyobb hírügynökségek félretájékoztatásnak bélyegeztek, a közösségimédia-vállalatok pedig a járvány korai szakaszában megakadályozták az elmélet terjesztését.