Közélet

Megszállták az oroszok Zelenszkij tengerparti luxusvilláját, szegény családoknak adják át

A jaltai luxusingatlan sorsával kapcsolatban már korábban is felmerültek ötletek, de most úgy tűnik, döntött a helyi orosz vezetés.

Végleg elveszik az oroszok Volodimir Zelenszkij és felesége Jalta melletti luxusvilláját. A tengerparti ingatlant még 2013-ban vette a jelenlegi ukrán elnök és neje, amikor Zelenszkij még színészkedett, igaz, 2014, a Krím orosz megszállása óta nem látogatták, érthető okokból. Az ingatlannal kapcsolatban már sokszor felmerült, miként is hasznosítják majd az oroszok, most úgy tűnik, döntésre jutottak. 

City beach, Yalta, Crimea, Russia
Jaltán már nem pihenhet az ukrán elnök. Fotó: Robertharding via AFP

A RIA Novosztyi orosz hírportál most interjút készített a Krím orosz vezetőjével, Szergej Akszojonovval, aki elárulta: az ingatlant elkobozzák, és hamarosan szegény családoknak adják majd át. 

Államosítanunk kell azokat az ingatlanokat, amelyek az ellenségnek hoznak bevételt. Mármint persze Zelenszkij most nem adja ki az ingatlant, de később valamelyik rokona ezt például megteheti. Ezért kell lépnünk, és el kell vennünk 

– mondta az interjúban Akszjonov, aki szerint már keresik azokat a nagycsaládos rászorulókat, akik itt otthonra lelhetnek. 

A Krím orosz vezetése tavaly áprilisban fogadott el egy törvényt, amely lehetővé teszi az ellenséges országok állampolgárai ingatlanainak lefoglalását. 

 

 

Jalta orosz-ukrán háború Zelenszkij
Kapcsolódó cikkek