Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy tűz ütött ki egy hulladékfeldolgozó telepen Gyál külterületén, amely mostanra több ezer négyzetméteres területre terjedt át – közölte a Pest vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője kedd délután. Az oltást munkagépek is segítik. 

Csámpai Attila elmondta, hogy 

papírbálák gyulladtak ki, és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsilóra, amelyben feldolgozásra váró műanyag darálékot tartanak. 

A Pest vármegyei katasztrófavédelem tűzoltó egységei megkezdték az oltást, vízágyút is bevetettek. A munkát az erős szél nehezíti – tette hozzá a szóvivő. Késő délután a katasztrófavédelem azt közölte, hogy 

a tűz további terjedését sikerült megakadályozni, az oltást munkagépek is segítik.

Gyál Facebook-oldala szerint Kalmár Róbert, a gyáli FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, hogy az oltás jelenleg is folyamatban van. 

A katasztrófavédelem a legmagasabb 5. kiemelt fokozatúként kezeli a tüzet. 

Egyelőre azt javasolja a lakosoknak, hogy csukják be az ablakokat. Az Index egyik olvasója videót készített a tűzesetről:

A kataszrófavédelem nemrég közzétett posztja szerint több mint tíz település hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói nagy erőkkel oltják a lángokat. Erőgépek is részt vesznek a munkálatokban, amelyeket nehezít az erős szél.