BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végre, több nap után eloltották a gyáli hulladéktüzet

A gyáli tűz oltását az erős szél is nehezítette, a munkálatokban erőgépek is részt vettek.

Eloltották a lángokat Gyál külterületén, a Kőrösi úton, ahol még kedd délután kigyulladt egy hulladékfeldolgozó telep – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján csütörtök este. 

Kedden Gyálon

egy körülbelül ezerkétszáz négyzetméter alapterületű üzemcsarnok egy részét érintette a tűz, az épület körül pedig ötezer négyzetméteren válogatásra váró, bálázott, vegyes hulladék égett

Gyál, 2023. március 28.Lángokban áll egy hulladékfeldolgozó telep Gyálon 2023. március 28-án. Papírbálák gyulladtak ki, és az így keletkezett tűz átterjedt egy csarnok jellegű tárolóépületre, illetve egy betonsílóra, melyben feldolgozásra váró műanyagdarálékot tartottak. Több ezer négyzetméteres terület áll lángokban.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

 

Az oltásban a fővárosi, a monori, az érdi, a szentendrei és a dabasi hivatásos, a bicskei önkormányzati, a gyáli, a rózsadombi, az üllői, a délegyházi, a fóti, a gyömrői, az ecseri, a zuglói, a pilisszentiváni, a szentendrei, a kis-szigeti, a szigetmonostori, a sülysápi, a váci, a bicskei és a szigetújfalui önkéntes tűzoltók, valamint a budapesti Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület és a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület önkéntesei vettek részt. A tűz oltását munkagépek is segítették. 

A katasztrófavédelem jelezte: a fővárosi és a Komárom-Esztergom vármegyei mobil labor méréseket végzett a környéken. A tűzeset helyszínén csütörtök este már az utómunkálatokat végezték.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.