Számos járatot törölnek vagy módosítanak májusban a zágrábi Franjo Tudjman repülőtéren tervezett karbantartási munkák miatt; a reptéren az éjszakai órákban szünetel majd a forgalom – írta az Index.hr internetes hírportál hétfőn.

Zagreb,,Croatia,-,March,17,,2023:,View,With,The,Airport ZAGREB, CROATIA - MARCH 17, 2023: View with the airport terminal building in Zagreb, Croatia
A zágrábi Franjo Tudjman repülőtér.
Fotó: Shutterstock

Zágráb első számú repülőtere május 2. és 31. között 23 órától reggel fél hétig zárva lesz. A kifutó- és leszállópályák humanitárius, állami és egyéb más gépeket sem fogadnak ebben az időszakban.

A Ryanair, a legnagyobb európai  diszkont-légitársaság például kilenc nemzetközi útvonalon 110 járatot törölt erre az időszakra.

A légitársaságok már módosították a 23 óra utáni érkezési és indulási menetrendjeiket. Az utasokat tájékoztatták a járattörlésekről, és lehetőséget biztosítottak számukra, hogy átfoglaljanak a következő szabad járatra, vagy visszatérítést kaphatnak

– közölte a repülőtér üzemeltetője.

Aki májusban Horvátországba utazik, annak érdemes ellenőriznie, hogy érintik-e járatát a zágrábi repülőtéren folyó éjszakai munkálatok, valamint azt, hogy kapott-e értesítést a légitársaságoktól.