Egy napig küzdöttek a soroksári autóbontóban pénteken keletkezett tűzzel a tűzoltók, de szombat délutánra eloltották – közölte az MTI.

Fotó: Illyés Tibor

A soroksári autóbontóban kétezer négyzetméteren lángolt a 15 méter magasra halmozott fém- és műanyaghulladék. Az üzem a XXIII. kerületben van, az Ócsai úton. A kiérkező tűzoltók tízméteres lángokkal szembesültek, az autóroncsok mellett háztartási és bontottfém alkatrészek és egyéb hulladékok kaptak tűzre.

A riasztás a legmagasabb fokozatú volt, pénteken este majdnem száz tűzoltó vett részt az oltásban. Meg kellett akadályozniuk a tűz továbbterjedését, ezt a munkát nyolc földi és négy, létrás tűzoltó járműre szerelt vízsugárral végezték el, összesen 24 tűzoltó jármű, köztük hét vízszállító autó segítségével.

A munkában sok önkéntes tűzoltó vett részt a fővárosi és az érdi hivatásos egységek mellett: a zuglóiak, a rózsadombiak, a dél-pestiek, a délegyháziak, a dunaharasztiak, gyáliak és üllőiek, vaalmint a folyami katasztrófavédelem önkéntes tűzoltói.

A tüzet már szombatra virradóra visszaszorították, de ezzel még nem volt vége a feladatnak. Délutánra két vízágyúval és három munkagép segítségével oltották el végleg a tüzet.