Továbbra is intenzíven ápolják, de már javult az állapota Silvio Berlusconinak. A korábbi olasz kormányfő múlt héten került kórházba, miután leukémiát diagnosztizáltak nála. A 86 éves politikusnál tüdőgyulladás alakult ki, ami azért is veszélyes, mert 2020-ban elkapta a koronavírust is, amely roncsolta a tüdőszöveteit. 

World Leaders Gather In Cannes For The G20 Summit
CANNES, FRANCE - NOVEMBER 03:  Italian Prime Minister Silvio Berlusconi leaves the conference centre after the first day of the G20 Summit on November 3, 2011 in Cannes, France. World's top economic leaders are attending the G20 summit in Cannes on November 3rd and 4th, and are expected to debate current issues surrounding the global financial system in the hope of fending off a global recession and finding an answer to the Eurozone crisis.  (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
Fotó: Dan Kitwood / Getty Images

A Bloomberg a politikus orvosaitól úgy tudja, hogy Berlusconi jobban van a múlt heti riadalom után, az elmúlt 72 órában jelentősen javult a légzése és a veseműködése is. Berlusconi egyébként korábban sosem beszélt leukémiájáról. 

Egészségi állapota miatt már felmerült, hogy mi lesz pártja, a Forza Italia sorsa, amely jelenleg is partnere Giorgia Meloni kormányfő jobboldali koalíciójának. Bennfentesek szerint Berlusconi pártjának sorsa nem gyengíti a kormánypártot, amely továbbra is őrzi többségét.