Nem mindennapi módon próbálta megünnepelni az újévet Leonardo DiCaprio. A világhírű színész azok közé tartozik, akik szeretik a szilveszteri bulikat, így egyszerre kettőben is részt szeretett volna venni, ráadásul úgy, hogy közben nem vár egy teljes évet. A cél érdekében egy magánrepülős szilveszteri parti egyik résztvevője volt, amelyen Ausztráliába repültek szilveszterezni, majd visszarepültek Las Vegasba, hogy a másik időzónában újra átélhessék az élményt.

ABC's Coverage Of The 92nd Annual Academy Awards - Red Carpet THE OSCARS® - The 92nd Oscars® broadcasts live on Sunday, Feb. 9,2020 at the Dolby Theatre® at Hollywood & Highland Center® in Hollywood and will be televised live on The ABC Television Network at 8:00 p.m. EST/5:00 p.m. PST. (Eric McCandless via Getty Images)LEONARDO DICAPRIO
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio a Prakazrel „Pras” Michel elleni perben tanúkét állt bíróság elé.
Fotó: Eric McCandless

Leonardo DiCapriónak a bíróságon kellett felidéznie a magánrepülőgépes buli részleteit, amikor Prakazrel „Pras” Michel perében tanúként tett vallomást – írta meg az Independent.

Pras a Fugees nevű formáció rappereként lett ismert. DiCaprio többek között vele, valamint Jho Low üzletemberrel és egy csapat más hírességgel együtt vett részt az újévből óévbe utazásos különleges eseményen.

Az ügy középpontjába nem a rendhagyó parti, hanem Jho Low kerül. A vád szerint Pras a malajziai milliárdostól 100 millió dollárt vett fel, amivel Barack Obama elnökválasztási kampányát támogatta.

A tárgyaláson DiCaprio felidézte, hogy több eseményen is találkozott Low-val, korábban egy Las Vegas-i születésnapi partin mutatták be őket egymásnak.

A malajziai milliárdos adománya azért okozott felfordulást, mert az Amerikai Egyesült Államokban tilos külföldről érkező adományt politikai kampányokhoz felhasználni. Low emiatt adhatta a pénzt Michelen keresztül, aki – bár haiti származása is van – amerikai állampolgár.

A bíróság előtt Leonardo DiCapriónak a Low-hoz fűződő kapcsolatáról kellett beszélnie, a színészt nem vádolták meg bűncselekménnyel.

Az ügyészség szerint Pras Michel közreműködött abban, hogy a malajziai milliárdos pénzét Obama 2012-es újraválasztási kampányába juttassák, később pedig megpróbálta befolyásolni a Trump-kormányzatot, hogy ejtse a Low elleni büntetőeljárást. Az 50 éves Michel tagadta a vádakat.

Leonardo DiCaprio neve is felmerült az elmúlt évek egyik legnagyobb sikkasztási botrányában

Az FBI-dokumentumok szerint Leonardo DiCapriót és Kim Kardashiant is behálózta egy szökésben lévő maláj üzletember, aki részt vett egy többmilliárd dolláros sikkasztásban.

Egyes hírek szerint Low korábban segített finanszírozni DiCaprio A Wall Street farkasa című filmjét is. A színész állítólag pénzügyi adományokat is kapott a milliárdostól a jótékonysági szervezetének, valamint számos ajándékot, fényképeket, első kiadású könyveket és műtárgyakat. DiCaprio a bíróságon cáfolta ezeket a vádakat.

A színész azt elismerte, hogy A Wall Street farkasa című filmhez valóban kapott támogatást az üzletembertől. Ugyanakkor állítása szerint akkor nyomozókat bízott meg azzal, hogy a pénz elfogadása előtt végezzenek háttérellenőrzést Low-ról, hogy biztonságos-e a pénz elfogadása. Az ellenőrzés akkor mindent rendben talált, DiCaprio csapata és a stúdió is zöld utat adott a finanszírozás elfogadására.