Pénteken lőtte fejbe öt szomszédját a texasi Clevelandban Francisco Oropesa, köztük egy nyolcéves gyereket, miután azok szóltak neki, hogy ne lövöldözzön az udvarában, mert próbálják elaltatni a babát. A gyilkos azóta is szökésben van, bár vasárnap már harmadik napja tettek mindent tűvé a 38 éves férfiért. 

 

A bűnüldözök először az erdős környéken kutattak utána, de elvesztették a nyomát. Az FBI houstoni irodája figyelmeztetést adott ki, hogy aki látja férfit, semmiképp se kerüljön összeütközésbe vele, mert fegyvere van, és veszélyes.

Vasárnap reggel Joe Biden elnököt is tájékoztatták a keresésről – írta a The Washington Post, a Fehér Ház egy név nélkül nyilatkozó hivatalnokát idézve. 

James Smith, az FBI különleges ügynöke szerint a gyilkos bárhol lehet egy 10-20 mérföldes körben, de ezt még szombaton mondta, amikor kiterjesztették az átvizsgált területet. Az AR-15 típusú karabélyt, amellyel a gyilkosságokat elkövethették, a hatóságok megtalálták, ruhadarabokkal és egy mobiltelefonnal együtt, de nem tudják, Oropesának nincs-e másik fegyvere is.