Mint arról a Világgazdaság is beszámolt: szombaton, 74 éves korában váratlanul elhunyt Vágó István, korábbi televíziós műsorvezető, akit hosszú évtizedekig az ország kvízprofesszoraként ismert mindenki. 

Vágó István
Fotó: Marjai János / MTI

Vágó István halálhíréről azóta többen, többféleképpen emlékeztek meg: barátai, pályatársai, egykori kollégái hitetlenkedésüknek adtak hangot közösségi oldalaikon, miközben méltatták az elhunyt tévést. Az RTL kereskedelmi csatorna – Vágó egykori munkahelye – bejelentette, hogy tiszteletére különkiadással jelentkezik korábbi műsorával, a Legyen Ön is Milliomossal. 

Kálmán Olga, a DK politikusa úgy fogalmazott, hogy 

Vágó István évekig volt a legnépszerűbb televíziós személyiség, majd kivételesen sikeres szakmai karrierjét feláldozta, hogy a magyar demokrácia ügyét képviselje. 

A párt megrendülten búcsúzik néhai tagjától.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára beszédében úgy fogalmazott: 

Vágó István halálával a magyar televíziózás meghatározó szereplője távozott. Nem kell politikailag egy oldalon állnunk ahhoz, hogy lerójuk tiszteletünket egy elhunyt emléke előtt. 

„Fogadják őszinte részvétünket Vágó István halála okán, Isten nyugosztalja” – mondta.  

„Kedves István, lenne itt még dolog!” – Vágó Istvánt gyászolja az ország

Megdöbbentette az országot Vágó István váratlan halála, a hír még legközelebbi barátait is sokkolta, sokan nem győztek hitetlenkedésüknek hangot adni.