Kiköltöztetik ideiglenes szállásukról azokat a hajléktalan családokat, amelyeket eddig egy észak-londoni Travelodge szállodában helyeztek el. A kiköltöztetés oka, hogy az otthonul szolgáló szobák foglalását a helyi tanács nem tudta megújítani arra az időre, amikor Beyoncé-koncertek lesznek a Tottenham közeli stadionjában.

Beyoncé Renaissance World Tour Opening Night - StockholmSTOCKHOLM, SWEDEN - MAY 10:  (Editorial Use Only) (Exclusive Coverage) Beyoncé performs onstage during the opening night of the “RENAISSANCE WORLD TOUR” at Friends Arena on May 10, 2023 in Stockholm, Sweden. (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Parkwood)
Fotó: Getty Images

Az amerikai énekesnő öt koncertet is ad majd május 29. és június 4. között. 

A szálloda mintegy száz szobájának nagyjából a kétharmadát bérli a helyi tanács, és ezekben hajléktalan családok számára biztosít átmeneti szállást. 

Van olyan szoba, amelyben, négy-öt ember is lakik. A The Guardian információi szerint a tanács mintegy 30 család szállását nem tudta megújítani a Travelodge-ban, miután a hotel szobáit csak 28 napra lehet egy alkalommal lefoglalni. A családoknak ráadásul korábban is kellett már hasonló okokból költözniük, és elmondásuk szerint a tanács gyakran az utolsó pillanatig vár a szállásfoglalás meghosszabbításával.

Azok, akiknek már korábban is ki kellett ideiglenesen költözniük, elmondták, hogy a folyamat rendkívüli mértékben felborítja az életüket, hiszen minden holmijukat magukkal kell ilyenkor vinniük. 

Gyakran a gyerekek is hiányoznak emiatt az iskolából. 

Az is előfordulhat, hogy a tanács új szállást sem biztosít számukra, vagy pedig órákig kell várni az alternatív megoldásra. A kisgyereket nevelők arra is felhívták a figyelmet, hogy a gyerekeknek stabilitásra van szükségük, amelyet a hasonló esetek felborítanak.

Az enfieldi tanács szóvivője szerint mindent megtesznek azért, hogy találjanak alternatív szálláshelyet az érintetteknek, a lehető legkisebb fennakadást okozva. Hozzátette azt is, tudják, hogy a hotelben biztosított szállás nem ideális módja a kérdés megoldásának, ezért is lobbiznak az országos lakáshiány kezelése érdekében tett lépésekért.