Egészségügyi intézményben lövöldözött Georgia állam fővárosában, Atlantában egy férfi. Egy ember meghalt, négyen megsérültek. Szerdán a déli órákban egy egészségügyi intézmény 11. emeleti várójában nyitott tüzet a 24 éves elkövető, aki lopott autóval menekült el a helyszínről.

Atlanta, lövöldözés, kórház
Egy atlantai kórházban történt halálos kimenetelű lövöldözés.
Fotó: Elijah Nouvelage / AFP

A járművet a hatóságok megtalálták, de a gyanúsítottat csak órákkal később sikerült elfogni, miután egy civilruhás rendőr meglátta a várostól északra, Cobb megye külvárosi, üzleti negyedében. A Deion Pattersonként azonosított férfi, aki korábban az amerikai parti őrség állományában volt, nem tanúsított ellenállást, amikor elfogták

A lövöldözés indítékát egyelőre nem közölték. Az esetről annyi derült ki, hogy a 24 éves férfi az édesanyját kísérte az egészségügyi intézménybe, és az áldozat, valamint a sérültek is nők, a férfi édesanyja nincs közöttük.

A lövöldözés további négy sérültjét, akik 25–71 évesek, a Grady Memorial kórházban ápolják, mindannyian súlyos állapotban vannak. Az amerikai parti őrség közleménye szerint Patterson 2018 júliusától januárig szolgált náluk villanyszerelőként. Leszerelésének okát nem közölték.

Andre Dickens, Atlanta polgármestere a lövöldözést elítélve arról beszélt, hogy az ilyen fegyveres erőszak országos járvánnyá vált, ami az iskolákat, a templomokat és az orvosok munkahelyét is potenciális gyilkos zónákká változtatja.

Iskolai lövöldözés történt Belgrádban, több diák meghalt

Egy tinédzser fiú kezdett el lövöldözni szerdán egy belgrádi iskolában – közölte a szerb rendőrség. A fiú több gyereket és egy iskolaőrt is megölt. A rendőrök még az iskolaudvaron elfogták a 14 éves fiút.