Elindította első hivatalos ChatGPT-mobilalkalmazását csütörtökön az OpenAI, mostantól még inkább kéznél lesz a nagy nyelvi modelleket használó, gépi tanuláson alapuló technológia az arra fogékony felhasználók számára.

San,Francisco,Us,,Dec,2022:,A,Hand,Holding,A,Phone San Francisco US, Dec 2022: A hand holding a phone with the OpenAI website on the screen. Colorful background with blurred logo. OpenAI is a non-profit artificial intelligence research organization.
Fotó: Shutterstock

Mától iPhone-app formájában is elérhető a ChatGPT, ezt a mesterséges intelligencián alapuló platformot fejlesztő vállalat technológiai igazgatója, Mira Murati jelentette be a Twitteren. Elmondása szerint hamarosan érkezik az Androidra fejlesztett verzió.

A ChatGPT eddig az OpenAI weboldalán volt elérhető, valamint egy harmadik féltől származó alkalmazások készítéséhez használt alkalmazás-interfészen keresztül. Az Apple alkalmazásboltjába, az App Store-ra is felkerült korábban több olyan applikáció, amely az OpenAI szoftverét használja, de ezek egyike sem az OpenAI-tól származott.

A most útjára indított hivatalos app ingyen letölthető, de húsz dollárért a többletfunkciókkal bővített ChatGPT Plusra is előfizethetnek az Apple-telefont használók. Az alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el.

Öngólt rúghatnak a magyar felhasználók a ChatGPT-vel

Magyarországon is folyamatosan nő a ChatGPT-t használók száma, cikkek írásához, csapatépítő programokhoz és reklámkampányokhoz is igénylik a szoftver tudását, míg külföldön akadt olyan, aki a segítségével megfogalmazott panaszlevéllel úszta meg a parkolási bírságot. A fejlesztő Open AI szerint az emberek 53 százaléka nem tudja megállapítani, hogy a ChatGPT által írt szöveget mesterséges intelligencia generálta.