Közélet

Külföldi zsoldosokat bombázhattak le az oroszok Harkivnál

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint egy Szu-34-es bombázónak sikerült csapást mérnie az Ukrajna oldalán harcoló külföldi zsoldosok egyik állomáshelyére Harkiv régióban.

A Szu-34-es frontbombázó irányított bombákat dobott le Harkiv régióban az Ukrajna oldalán harcoló külföldi zsoldosok egyik bázisára – közölte a Ria Novosztyi orosz hírportállal Szergej Zibinszkij ezredes, az orosz hadsereg nyugati csoportjának kommunikációs vezetője.

(FILE): Daily Life In Moscow(FILE): Daily Life In Moscow
MOSCOW, RUSSIA - MAY 08, 2015: IRussian Sukhoi Su-34 medium bomber aircraft fly over Moscow's Red Square during the general rehearsal for the Victory Day in Moscow (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: AFP

A Szu-34-es vadászbombázó legénysége légibombákkal mért csapást egy bevetésre induló külföldi zsoldoscsapatra a harkivi Ivanovka faluban

– mondta el az ezredes egy videóban, amelyet a Ria Novosztyi a Telegram-csatornáján osztott meg.

Kiadta az utasítást Kijev a védőknek: keddig bármi áron meg kell tartani Bahmutot

Nem engedhetik meg az ukránok, hogy Moszkvában a győzelem napján ünnepeljék meg a város elfoglalását.

Zibinszkij azt is hozzátette, hogy Kupjanszk irányába az orosz csapatok összecsaptak az ukrán hadsereg 14. gépesített dandárjából és a 103. területvédelmi dandárból érkező szabotázs- és felderítőcsapatokkal. Az ezredes szerint az ukrán egységeket megsemmisítették, illetve három akciót is sikerült visszaverniük. A betörő szabotázscsoportokat Timkovka, Kislovka és Novomlinszk településeknél számolták fel.

A beszámolók szerint az oroszoknak sikerült megsemmisíteniük egy föld-levegő rakétaindító rendszert, illetve Csasziv Jar közelében egy tarackot.

 

Szu-34 vadászgép bombázó
Kapcsolódó cikkek