Sok napsütésre számíthatunk pünkösd vasárnapján, noha néha gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen. Délután főleg ugyanakkor a délkeleti tájakon zápor, zivatar alakulhat ki. Az északkeleti szél megélénkül. 25 fok körüli nyárias meleg lesz – írja a Köpönyeg.hu.

Sunlight,In,The,Green,Forest,,Spring,Time
tavasz, spring, napsütés, jóidő, jó idő
 

Hasonló időjárásra számíthatunk hétfőn is, a többórás napsütés mellett kelet felől gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Délkeleten estefelé zivatarláncolat is kialakulhat heves zivatarokkal. Élénk lesz a keleties szél. 24-26 fok várható.

Kedden gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Délelőtt elszórtan, délután akár több helyen törhet ki zivatar, fordulhat elő zápor. De melegszik az időjárás: 22–29 fok valószínű délután.

Szerdán már ne hagyjuk otthon az esernyőnket, ismét magasra törnek a gomolyok és szinte bárhol előfordulhat zápor, vagy zivatar. Emellett többórás napsütés is várható. Az északkeleti szél megerősödhet. A maximum 24-25 fok lesz.

 

Sok napsütés ígérkezik csütörtökön is, de délután ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet, és zápor, zivatar is előfordul. 25 fokos hőmérséklettel indul a nyár.