A szlovákiai magyar buszbaleset sérültjei közül tízet szállítottak a pozsonyi egyetemi kórházba (UNB), közülük nyolc ember állapota kritikus – közölte az egészségügyi intézmény igazgatója a szlovák hírügynökséggel hétfő délután. A többi sérültet a malackai (Malacky), nagyszombati (Trnava) és a szakolcai (Skalica) kórházakban látták és látják el. 

a diaľnici D2 pri Závode došlo k nehode autobusu s kamiónom
Fotó: Michal Svítok

Pozsony három kórházába szállították a súlyos és közepesen súlyos sérülteket – számolt be az M1 csatorna. A baleset helyszínéhez közeli Malackában, a tűzoltólaktanyában egy krízisközpontot alakítottak ki, oda érkezik majd a könnyű sérültekért indított mentesítő busz.

A buszon budapesti és miskolci magyarok, feltehetően nyugdíjasok utaztak

– mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára. Közölte azt is, a jelenlegi információk szerint a balesetben egy ember meghalt, 13-an súlyosan, nyolcan közepesen, 37-en könnyebben sérültek meg.

A magyar busz egy kamionnal ütközött össze a szlovák D2-es autópályán. Több mint harminc tűzoltó vonult ki a közeli Malackából és Pozsonyból, a forgalmat ideiglenesen elterelték, a könnyebb sérülteket egy autóbusz szállította el a helyszínről. A baleset körülményeinek kivizsgálása még zajlik, azt viszont már tudni lehet, hogy mindkét jármű vezetőjének negatív volt az alkoholtesztje.