Dzsihadista lázadók lemészároltak legalább 25 embert egy ugandai középiskolai kollégiumban, majd felgyújtották az épületet, és elvitték az ott talált élelmet – közölte szombaton a helyi rendőrség.  A későbbi jelentések még több áldozatról számoltak be. A halálos áldozatok közül 38 diák volt, egy biztonsági őr és két helyi lakos - mondta Selevest Mapoze polgármester az MTI jelentése szerint.

Az eset a kelet-afrikai ország nyugati részén történt, Mpondwe településen, közel a Kongói Demokratikus Köztársasággal (RDC) közös határhoz. A rendőrség szerint a tettesek az RDC területén táborozó ADF (Szövetséges Demokratikus Erők) ugandai lázadószervezet tagjai, akik hűséget esküdtek az Iszlám Állam terrorszervezetnek. 

A támadást az első jelentések szerint súlyos sebesülésekkel túlélte nyolc ember, akiket kórházba szállítottak – közölte a rendőrség, amely azonban akkor arról nem szólt, hogy az áldozatok között hány kiskorú van, miután középiskoláról van szó. A hadsereg katonái a támadók nyomába eredtek. Az ugandai katonák Kongóba is beléphetnek a két ország megállapodása alapján. Az ADF áprilisban egy kongói falut támadott meg és legkevesebb húsz embert meggyilkolt ott. 

 

Címlapkép: Shutterstock