Közélet

Az orosz–ukrán háború 515. napja – friss hírek

A háború 515. napjának legfrissebb hírei.

17:15

Megtorló akciót tervez Ukrajna az Odesszát ért támadások miatt

Az Odesszát és térségét érő orosz támadások fő célja, hogy Ukrajnát teljesen elvágják a Fekete-tengertől, ezáltal akadályozzák meg a gabonaszállításokat, erre pedig Ukrajna megfelelő válaszlépést fog tenni - jelentette ki Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára vasárnap a Facebookon.

14:45

A konfliktus szélesedése: Oroszország és Ukrajna kölcsönös tengeri blokádot jelentett be – Grúzia is érintett

13:21

Üzemképes a Leopard tankok szervizközpontja Lengyelországban

Elkészült és üzembe helyezték az Ukrajnában használt német Leopard 2 harckocsik délnyugat-lengyelországi javítóközpontját, amit Boris Pistorius német védelmi miniszter szorgalmazott.

10:14

Vezető amerikai lap ír a Nyugat csalódottságáról az ukrán ellentámadással kapcsolatban

Amikor Ukrajna idén tavasszal megindította nagy ellentámadását, a nyugati katonai tisztviselők tudták, hogy Kijev nem rendelkezik minden kiképzéssel vagy fegyverrel – a lövedékektől a harci repülőgépekig – ahhoz, hogy kiszorítsa az orosz erőket. De abban reménykedtek, hogy az ukrán bátorság és találékonyság ellensúlyozza e hiányosságokat – kezdi az ukrán–orosz háborúval kapcsolatos, vasárnap megjelent elemzőcikkét a The Wall Street Journal.

10:13

Újabb éjszakai orosz légitámadás érte a dél-ukrajnai Odesszát

Oleg Kiper kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta: "Sajnos, van egy civil halottunk az Odessza elleni éjszakai orosz terrortámadás következtében". Hozzátette: Odesszában 18-an megsebesültek, köztük négy gyermek. Tizennégyen kerültek kórházba a városban, a három sebesült gyermeket beleszámítva - közölte. Kiper a polgári infrastruktúrában, lakóépületekben és egy egyházi intézményben okozott károkról is beszámolt. Az ukrán elnöki hivatal vezetője, Andrij Jermak "több védelmi rakétarendszert" és taktikai rakétákat követelt Ukrajna számára. 

kijev ukrajnai fegyverszállítás rakéta támadás orosz-ukrán háború
Kapcsolódó cikkek