A Tolna vármegyei tamási Járásban található település képviselő-testülete nem hagyta jóvá, és ideiglenesen felfüggesztette azt a tervet, hogy egy forintért lehessen hozzájutni háromezer-négyezer négyzetméteres telkekhez Tolnanémediiben. Vígh László polgármester szerint a döntésben közrejátszott, hogy az érdeklődőktől olyan jelzések érkeztek, hogy nem szeretnének életvitelszerűen a településen élni. Ebből arra következtettek, hogy nem komolyak a szándékaik, inkább az üzletet látták a kezdeményezésben. 

Pedig a táj festői: a Sió-csatorna és a Kapos folyó találkozása Tolnanémedinél.
Fotó: Jánossy Gergely / MTI

A polgármester a teol.hu-nak elmondta, bár nagy visszhangja volt a tervezett önkormányzati rendeletnek, végül képviselőtársai meggyőzték, hogy csak felesleges problémákat okozna, ha keresztülvinnék az elhatározást. Tudja, hogy sokan vették tudomásul csalódottan a döntést, de hozzátette: 

a hozzájuk fordulókat a Tolnanémediben való építkezési lehetőségekben továbbra is segíti az önkormányzat. 

Májusban a Világgazdaság is arról írt, hogy a tolnanémedi önkormányzat szeretné elősegíteni az új házak építését a településen. Az egy forintért eladott telkekkel motiválni akarták az embereket az új házak építésére. Vígh László polgármester akkor hangsúlyozta, hogy a településen minden feltétel adott a kiegyensúlyozott, nyugodt családi élethez. A középületek az elmúlt évek során megújultak, az óvoda, a volt általános iskola épülete, a művelődési ház, az önkormányzati hivatal, a temető felújításának nagy részére sor került, valamint a Tolnanémedihez tartozó Nebojsza-dombon található kilátó-pihenő hely szintén folyamatosan újul.