Közélet

Odessza térségére mért légicsapásokat az orosz hadsereg

Az ukrán légvédelem a támadó eszközök többségét megsemmisítette.

Oroszország csütörtökre virradóra ismét légicsapásokat mért a Fekete-tenger partján fekvő Odessza térségére. Az odesszai kikötő közelében robbanások hallatszottak az éjszaka folyamán – jelentette a helyi média. A térségben aktív volt az ukrán légvédelem.

Fotó: AFP

Az ukrán légierő arról számolt be a Telegramon, hogy rakétaindításokat észlelt az Odesszai terület felé. Felszólította a lakosságot, hogy maradjon fedezékben.

Támadás érte a szomszédos Mikolajivi területet is, székhelye, Mikolajiv város központjában legalább 18 ember, köztük három gyermek megsérült

– közölte Vitalij Kim a régió kormányzója. Az Ukrajinszka Pravda a helyi katonai közigazgatás vezetőjére és a polgármesterre hivatkozva azt jelentette, hogy kigyulladt egy lakóház és több garázs.

Az ukrán légvédelem öt orosz manőverező robotrepülőgépet és 13 drónt lőtt le a Mikolajivi és Odesszai terület fölött az éjszaka folyamán – közölte az ukrán légierő csütörtökön. A közlemény szerint Oroszország összesen 19 rakétát és 19 drónt lőtt ki ukrán területre.

Ukrajna is légicsapásokat mért az orosz megszállás alatt álló területekre. Egy ukrán dróntámadásban szerda este meghalt egy tizenéves lány a Krímben

– közölte Szergej Akszjonov, a Moszkva által beiktatott helyi kormányzó a Telegramon. A háború tavaly februári kezdete óta a Krím rendszeresen légi és tengeri dróntámadások célpontja.

Afrikába tart a Wagner-csoport, és aki ezt mondja, az maga Prigozsin

Egyelőre azonban a fehérorosz hadsereg kiképzését segítik a Wagner-zsoldosok.

 

orosz-ukrán háború Oroszország Odessza
Kapcsolódó cikkek